Jag väljer vatten

En storasyster, som jag inte träffat på nästan 30 år, hittade mig på Facebook för en tid sedan.

Först blev jag glad... sedan förbryllad... sedan illamående. -Nu... behöver jag tala om hur jag kännerJag är en positiv människa. Jag försöker ha tålamod och förståelse för andra människor, även de som jag anser kanske inte har alla hästar hemma... Jag tror på en framtid av gemenskap och förståelse... Jag anser att det finns Ett folk i världen och det är 'människan', att göra skillnad på människor utifrån deras religiösa tro är något som gör mig illamående

Du har kryssat 'ja' här på Facebook på en fråga om man ska få 'kränka och håna andra människors religion'... för mig är det häpnadsväckande inskränkt och svagsint. Jag är inte troende men det skulle aldrig falla mig in att håna någon annan för deras tro... Jag blev uppfostrad bättre än så.

Att kryssa i Nej till Moskébygge i Sverige är, i mina ögon, en rejäl småstadsmentallitet.. Vi har svenska kyrkor i deras länder, varför skulle inte De få tillbe det de tror på här? ... Ska de byta religion för att de byter land? Rent logiskt så borde ju då de svenskar som befinner sig i arabländer genast konvertera till Islam... eller?

Jag har följt dina inlägg, länkar och kommentarer under en tid nu med förundran över hur någon orkar lägga sådan tid och energi på hat och förakt och det förbluffar mig vilken inskränkt värld du verkar leva i... kretsar verkligen allt runt detta?

Är det det här du lever och andas för?
Känns det meningsfullt?


Du verkar sitta dag ut och dag in och läsa om vilka utlänningar som gjort vad, vem som blivit våldtagen, vem någon blivit slagen.. Du skrivet t.o.m att de borde 'utrotas' (*Djuren sätter de i karantän för att inte få in sjukdomar. Vissa djurarter försöker de utrota...Jag vet då vad jag ska utrota...*)

Jag kallar detta patetiskt och sorgligt.

men men, jag vet.. jag har känt sådana som Du förut och jag vet att Ni på något mystiskt sätt ser detta som er 'livsuppgift' att sprida 'budskapet' vi andra 'naiva' människor tycks blunda för...

Det tycker jag är lite komiskt för gissa vad - Vi blundar inte. Vi är bara inte rädda för förändring, utveckling och förnyelse. Sverige är byggt på invandring, någonsin tänkt på det?

Vill Du leva i rädsla så är det Din förlust, inte min. Jag lever mitt liv, jag är en lycklig och positiv människa, jag är varken paranoid eller rädd för elaka kvinnor i burka "som sprider TBC och tänker ta över det svenska välfärdssamhället". Jag har en hjärna och jag använder den till mina egna tankar istället för att matas med skrämselpropaganda.

Jag önskar att jag kunde säga att jag hoppas att du en gång vaknar och ser att vi är Ett folk, En värld och att vi Alla är beroende av varandra på ett eller annat sätt, men det är nog ganska meningslöst... för jag misstänker att hjulet snurrar men hamstern är nog stendöd... så jag får bara hoppas att nästa generation blir visare än ni.


Så varför skriver jag det här? Jo för att visa vart Jag står. För Jag tror på att man ska respektera andra människor oavsett vad de tycker och tänker... men det är svårt när personen i fråga är så kopiöst respektlös mot andra människor så jag vill endast säga att jag vill inte bli assosierad med någon som Du och du kan inte tillföra mitt liv någonting meningsfullt.

En sådan hatisk och inskränkt syn du verkar ha på världen utanför, (baserat på allt du gör på Facebook), kan endast tillföra mitt liv irritation. Energitjuvar ska man hålla borta... men det var 'kul' att se att min storasyster lever och mår bra (hur bra du nu ärligt talat kan må med så mycket mörkhet i ditt hjärta)

Om blod är tjockare än vatten?.. Nja, då föredrar Jag vatten.

/Janna

Ps, mamma hälsar tillbaka: "Men fyfan vilken människa, t.o.m Arne har mer vett i skallen"


Kommentarer
Postat av: LILITH - Borderline & mamma

Jag har också haft några såna människor i min närhet, men de försvann rätt fort. Jag har ingenting gemensamt med en människa som värderar andra utifrån hudfärg och religion.

2012-04-12 @ 11:17:01
URL: http://lilith.se
Postat av: Anne Persson

Visst är det så... att blod INTE är tjockare än vatten och varför skulle man inte få "välja bort" sina syskon... Är man syskon om man inte träffas på 30 år..!?! Är det en syster eller bror om man kan ringa vilken tid på dygnet som hällts och få hjälp eller ett lyssnande öra, ryka ihop så stickor och strån ryker men ändå älska och respektera varann...fast man inte är släkt på något sätt utan egentligen bara världens bästa vänner...Kram till dig.. :-)

2012-04-12 @ 11:32:24
URL: http://flimmerochflummer.blogspot.com
Postat av: Doris

Bra skrivet Janna! Kärlek och positivitet är den enda vägen till en bättre friskare värld :)

2012-04-12 @ 11:46:35
Postat av: puppe

Detta var så jävla bra!!!!2012-04-12 @ 12:06:20
Postat av: Bella

Jag älskar dig lillasyster. Min åsikt är att det är trivialt att vara stolt över vilket land eller "folkslag" man tillhör Det är väl viktigare att vara stolt över den "människa" man väljer att vara.Bella (en syster i mitten!)

xxx

2012-04-12 @ 14:55:09
Postat av: Kenny

Bra........2012-04-13 @ 09:21:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0